Özgeçmiş
Adı Soyadı : Metin PİŞKİN
Doğum Tarihi : 1963
Unvanı : Prof. Dr.


Öğrenim Durumu
Derece Alan Üniversite Yıl
Doktora Faculty of Education and Continuing Studies University of Leicester 1996
Yüksek Lisans Eğitimde Psikolojik Hizmetler Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 1989
Lisans Eğitimde Psikolojik Hizmetler Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi 1986
Lise Matematik Dicle Öğretmen Lisesi 1980
İlköğretim İlkokul Akçakale Yatılı Bölge Okulu 1974


Akademik Ünvanlar
Ünvan Bölüm Üniversite Başlama Tarihi Bitiş Tarihi
Doç.Dr. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ankara Üniversitesi 2011 2016
Dr. Öğr.Üyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ankara Üniversitesi 1996 2011
Arş.Gör. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ankara Üniversitesi 1987 1996


Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
Tez Adı Açıklama
Doktora Tezleri 1. Abazer CHARAGHİ (2009). İran ve Türkiye’deki Lise Öğrencileri Arasında Akran Zorbalığının Karşılaştırılması. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Doktora Tezleri 2. Tuncay AYAS (2008). Zorbalığı Önlemede Tüm Okul Yaklaşımına Dayalı Bir Programın Etkililiği [The effectiveness of preventing bullying behaviors one program based on whole school approach]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Doktora Tezleri 3. Rıza GÖKAY (2007). İlköğretim Öğrencilerinde Akran Zorbalığının Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi [Examination of school bullying with regard to some variables among middle school children]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Doktora Tezleri 4. Sertan KAAN (2006). Bilişsel Davranışçı Terapiye Dayalı Mükemmeliyetçilik Eğitiminin Sporcuların Mükemmeliyetçilik, Başarı Güdüsü Ve Başarısızlık Korkusuna Etkisi [The Impact of“Coping with Perfectionalism Training Program Based on Cognitive Behavioral Therapy on Athlets Perfectionalist, Achievement Motvation and Fear of Failure Levels]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Doktora Tezleri 5. Mehmet Ali ÇAKIR (2003). Bir Mesleki Grup Rehberliği Programının Lise öğrencilerinin Mesleki Kararsızlık Düzeylerine Etkisi [The Effect of a Career Group Guidance Program on the Career İndecision Level of High School students]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 1. Şahnur ZENGİN (2011). Duygusal Zeka Eğitimi Programı’nın İlköğretim 6. , 7. Ve 8. Sınıf Öğrencilerinin Duygusal Zeka Düzeylerine Etkisi. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 2. Gülce İŞLEGEN (2011). Danışanların Bağlanma Stillerinin ve Algıladıkları Sosyal Desteğin Terapötik Çalışma Uyumunu Yordama Gücünün Belirlenmesi. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 3. Aziz GÜZEL (2011). Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Öğrencilerinin Üst Biliş Becerilerinin Çeşitli Değişkenler Bakımından Karşılaştırılması Ve Empati Eğilimleri İle Olan İlişkinin İncelenmesi. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 4. Uğur Ümmiye ÖZKAL (2011). Üniversite Öğrencilerinde Zorbalığın Psikolojik Sorunlarla İlişkisi. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 5. Birsen ŞAHAN (2010). İlköğretim İkinci Kademe Öğretmen Ve Öğrencilerinin Şiddet Olgusuna İlişkin Görüşlerinin Karşılaştırılması [Comparison of Middle School Teachers’ and Students’ Opinions Regarding to Violence Phenomenon]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 6. Buket ALKAŞ (2010). İlköğretim Öğrencileri Arasındaki İstenmeyen Öğrenci Davranışlarının İncelenmesi [The Analysis of Undesirable Behaviours Among Primary School Students]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 7. Hamide SÖNMEZSOY (2010). Lise Öğrencilerinde Zorbalığın İletişim Becerileri ve Algılanan Sosyal Destek İle İlişkisinin İncelenmesi [Analyzing the Relationship of Bullying with Communication Skills and Perceived Social Support in High school Students]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 8. İbrahim GÜNGÖR (2007). Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Yaratıcı Düşünme Düzeylerinin Kişisel Uyum, Sosyal Uyum, Genel Yetenek Ve Akademik Başarı İle İlişkisi [The Relationships Creative Thinking Levels and Personal Adaptation, social Adaptation, General Ability and Academic Success among Anatolian High School Students]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 9. Özlem TAKIŞ (2007). Ortaöğretim Kurumları İçin Geliştirilen Zorbaca Davranışlarla Baş Edebilme Programının Etkisinin İncelenmesi [Analysis of the İmpact of Coping with Bullying Program Designed for Secondary Schools]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 10. Sevinç JUSUF (2007). Yetiştirme Yurtlarında Ve Çocuk Yuvalarında Görev Yapan Personelin Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi [Research of Burnout in the Child Protective Services]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 11. Emin ÜSTÜNDAĞ (2006). İletişim Becerilerini Geliştirme Programının Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Kendini Açma Davranışlarına Etkisi [The Effect of Communication Skills Training Programme to Self-Disclosure of Students in Faculty of Security Sciences]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 12. Sema ÇİĞDEMOĞLU (2006). Lise I.Sınıf Öğrencilerinin Akran Baskısı, Özsaygı Ve Dışadönüklük Kişilik Özelliklerinin Okul Türlerine Göre İncelenmesi [An Examination of Peer Pressure, Self-Esteem And Personality among 9th Year Studens of Different Type High Schools]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 13. Aynur HASDEMİR (2005). Sosyal Beceri Eğitiminin Lise Öğrencilerinin Utangaçlık Düzeylerine Etkisi [in this Research the Effect of the Social Skills Training Program upon Shyness Level of High School Students was Examined]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 14. Şehida RİZVANÇE (2005). Türkiye ve Makedonya’daki Türk Asıllı Lise Öğrencilerinin Öz Saygı Düzeylerinin Karşılaştırılması [A comparison of the Self-Esteem Between Turkish and Turkish Origin Macedonian Students]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 15. Şirin YATKIN YUMUŞAK (2004). Görme ve Ortopedik Engelli Ergenlerin Özsaygı Düzeyleri İle Kendilerine Yönelik Toplumsal Tutumları Algılamaları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi [Investigation the Relationship between Self-Esteem Levels and Perceived Social Attitudes of Visual and Orthopedic Disabled Adolescents toward Themselves]. A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 16. Sibel VEZİR BAŞKARA (2002). Özsaygının Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi [Investigation of Self-Esteem in Terms of Some Variables]. A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 1. Eren ENACAR (2012). Örgütlerde Oryantasyon Eğitimi ve Bir Uygulama. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 2. Sevcan YILMAZ (2012). Türliye'de İş Ve Meslek Danışmanlığı Faaliyetleri: Özel İstihdam Büroları Perspektifinden Bakış. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 3. Eren EKREN (2011). Örgütsel Kariyer Planlaması. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 4. İrem ÖZÇELİK (2010). Örgütlerde Mobbing. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 5. Özlem AYYILDIZ (2011). Örgütlerde Mobbing: Nedenleri, Sonuçları ve İşveren Sorumlulukları. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 6. Pınar AKMAN (2011). İnsan Kaynakları Yöneticileri İçin Uygulanabilir Paket Motivasyon Programı. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 8. Pınar ANGIN (2011). Özel Güvenlik Görevlilerinin İş Doyumu ve Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 9. Ceren ÇELİK (2010). İnsan Kaynaklarında Test Teknikleri. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 10. Seda Demet KETENCİ (2010). İnsan Kaynakları Yönetiminin Bir İşlevi Olarak Eğitimin Önemi ve Süreçleri. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 11. Dilek OKUYUCU (2010). Personel Seçme ve Yerleştirme Süreçlerinde Değerlendirme ve Geliştirme Merkezlerinin Kurulması ve Uygulanması. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 12. Gökşin KURT (2010). İşletmelerde Kariyer Planlamanın Çalışanın Performansı ve Motivasyonu Üzerindeki Etkisi. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 13. Abdülkadir ÖZBEK (2009). İşte Tutunma Ve Yükselme: Betimsel Bir Araştırma. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 14. Nurdan GENCEL (2008). İnsan Kaynakları Uygulamaları Kapsamında Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Danışmanlığı Bölümünde Ölçme Değerlendirme Çalışmalarının Yapılması ve Verilerinin Yorumlanması. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 15. Nihal GERÇEK (2008). Üniversite Gençliğinin Kariyer Değerleri: ODTÜ Örneği. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 16. Aycan KAYA (2008). Corporate Üniversity-Şirket Üniversitesi. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 17. Berat TATLIPINAR (2008). Özel İstihdam Bürolarında Çalışan Personelin Yetkinliği. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 18. Emel ALTUNSOY (2008). Liselerde Öğrencilerin Alan Seçimini Belirleyen Faktörlerin İncelenmesi. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 19. Kadriye DİNÇ (2008). Yardım Mesleklerinde Tükenmişlik Sendromu [Burn Out Syndromes in Helping Occupations]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 20. Nigar UYGUR (2008). Bir Örnek Olay İncelemesi İle Yaratıcılık. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 21. Evren KERMAN (2007). İş Motivasyonu Ve Sonuçları: Bir Uygulama [Job Motivation and its Results: A Practice]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 22. Oya UĞURLU (2007). Kariyer Değerleri: Lise Öğrencileri'nin Kariyer Değerleri Üzerine Bir Araştırma [Career values: A Research About the High School Students' Career Values]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 23. Saadet Seyra GÜNÇAĞLAYAN (2007). İşe Alım Süreci: Bir Banka Örneği [The Recruitment Process: The Case of a Bank]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 24. E.Erkan ERİŞEN (2004). Pilotların İş Doyum Değerlendirmesi [Job Satisfaction among Pilots]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 25. Mahmut ŞEKER (2004). Bileşim Sektöründe İnsan Kaynağı Sağlama Ve Seçme Süreci Ankara Örneği. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 26. Nezihe Yaşar PALANDÖKEN. (2004). Kariyer Yönetimi Araçları Olarak Mentorluk Ve Koçluk [Mentoring and Coaching as Career Management Tools]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.
Yüksek Lisans Tezleri 27. Ayşe Eser ALTINOK (2004). İş Motivasyonu Kuramları Ve Araçları Ve Konuyla İlgili Yöneticiler Üzerinde Bir Araştırma [Work Motivation Theories and Techniques and a Research on Managers]. Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalı.


Yayınlar
Yayın Tipi Yayın Adı Çıkış Tarihi


Projeler
Açıklama


İdari Görevler
Görev Üniversite


Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler
  • • Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
  • • KAR-DER (Kariyer Danışmanlığı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneği)
  • • NCDA (American National Career Development Association)
  • • International School Psychology Association
  • • FEDORA European Forum For Student Guidance


Kitaplar
Kitap Türü Kitap Adı Konusu Yayin Evi(Basım Yılı)


Konferanslar
Tur Adı Konusu Ülke(Yıl)


Ödüller
Açıklama


Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler
Ders Adı Teori Uygulama Öğrenci Sayısı Dönem Yıl


İletişim Bilgileri
E-Posta : mpiskin@ankara.edu.tr




Aktiviteler
Aktivite Tipi Konu Yer Tarih Konuşmacı


Uzmanlık Alanları


Personel Geçmiş Görevler
Kurum Adı Bölüm Adı Tarih