Yayın Tipi
|
Yayın Adı
|
Çıkış Tarihi
|
Diğer yayınlar
|
Okul Psikolojik Danışmanlarının Boşanmış Aile Çocuklarına Desteği. Uluslar Arası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi. Ankara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
|
2013
|
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
|
Career development levels of junior high school students in Turkey. Australian Journal of Guidance and Counselling. doi 10.1017/jgc.2013.7
|
2013
|
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
|
Evli Kadınların Aile Sistemlerini Algılayışları. AÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi. 46,1, 417-436.
|
2013
|
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
|
Ailede Şiddet ile Mücadelede Aile Polisi. Aile İçi Şiddet ve Polis Sempozyumu, 9 Nisan, Polis Akademisi.
|
2012
|
|
Polis Akademisi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliğinin Hizmetinin Gelişimsel Rehberlik Modeline Göre Yapılandırılması Projesi. 21. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, 12-14 Eylül, Marmara Üniversitesi, s.88.
|
2012
|
|
Polis Akademisi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliğinin Gelişimsel Rehberlik Modeline Geçiş Süreci. 4. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi, Ankara.
|
2012
|
|
Sığınmaevinde Kalan Kadınların Algıladıkları Sosyal Destek İle Stresle Başa Çıkma Tarzları Ve Umut Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi. 4. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi, Ankara
|
2012
|
|
Grupla Psikolojik Danışma Programının Tutuklu ve Hükümlü Gençlerin Sosyal Becerilerine ve Özsaygı Düzeylerine Etkisi. 4. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi, Ankara.
|
2012
|
|
Yaşam Becerileri Psikoeğitim Programının Boşanmış Aile Çocuklarının Uyumlarına Etkisi. 4. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi, Ankara.
|
2012
|
|
Alabayır İlköğretim Okulu Birinci Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Gelişimlerinde Sınıf Rehberliğinin Etkisi: Van-Alabayır Köyü Örneği. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 14, 26, 145-176.
|
2011
|
Diğer yayınlar
|
Aile ve Evlilik-1, Eğitimci Dergisi, Mart, Sayı 1, 44-47
|
2011
|
Diğer yayınlar
|
Aile ve Evlilik-2, Eğitimci Dergisi, Nisan, Sayı 2, 38-41
|
2011
|
Diğer yayınlar
|
Sınıf Öğretmenlerimizin Okul Rehberlik Hizmetlerindeki Rolü, Eğitimci Dergisi, Nisan, Sayı 2, 26-29.
|
2011
|
Diğer yayınlar
|
Okul Psikolojik Danışmanları ve Sınıf Öğretmenleri Elele: Sınıf Rehberliği Programını Hazırlama, Eğitimci Dergisi, Kasım, Sayı 7, 13-16
|
2011
|
|
21. Yüzyılda Okul Rehberlik Hizmetleri. 4. Psikolojik Danışman, Veli, Öğrenci, Öğretmen Bilgilendirme-Yönlendirme Sempozyumu. 13-14 Mart, İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi.
|
2011
|
|
21. Yüzyılda Okul Danışmanlığının Rotası. 11. Ulusal PDR Kongresi, İzmir Ege Üniversitesi, s.1.
|
2011
|
|
Eğitim Kurumlarında Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik Programının Tasarım Süreci: Polis Akademisi Projesi Örneği. 11. Ulusal PDR Kongresi, İzmir Ege Üniversitesi, s.96.
|
2011
|
|
Evli Kadınların Aile Sistemlerini Algılayışları. 6. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 14-16 Ekim, İTÜ, www.aetd2011.org.
|
2011
|
|
Akran Yardımcılığı Müdahalesinin Etkililiği: Balıkesir Karesi İlköğretim Okulu Örneği. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 13, 23, 17-35
|
2010
|
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeedins) basılan bildiriler.
|
Career Development Levels of Junior High School Students in Turkey. International Development of Competencies in the World of Work and Education-DECOWE, University of Ljubljana, Slovenia
|
2009
|
|
Aile Eğitiminde Okul Psikolojik Danışmanlarının Rolü. 5. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 13-15 Mart, İTÜ, s.23.
|
2009
|
|
Sosyal Davranış Ölçeğinin Türkçe Formunun Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması, Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, 23, 57-68
|
2008
|
|
Öğretmenlerin Değişen Rehberlik Hizmetlerini ve Kendi Rollerini Algılamaları. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 11,20, 11-25
|
2008
|
|
Sınıf Rehberliği Programının Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Faktörler. 2. PDR Uygulamaları Sempozyumu Özet Kitabı, 18-20 Haziran, Selçuk Üniversitesi. s.10.
|
2008
|
|
İlköğretim 1. Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Gelişimlerinde Sınıf Rehberliğinin Etkisi: Van- Alabayır Köyü Örneği, 2. PDR Uygulamaları Sempozyumu Özet Kitabı, 18-20 Haziran, Selçuk Üniversitesi. s. 11.
|
2008
|
|
Career Development in Primary School Children, Career Development International, 12,5, 446-462
|
2007
|
|
Okul Yöneticilerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetini Algılamaları. Eğitim Araştırmaları Dergisi, 26, 155-167
|
2007
|
|
Psikolojik Danışmanların Değişen Rollerini Algılayışları. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 10, 18, 1-17.
|
2007
|
|
Öğretmenlerin Değişen Rehberlik Hizmetlerini ve Kendi Rollerini Algılamaları. 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 17-19 Ekim, Dokuz Eylül Üniversitesi, s. 351.
|
2007
|
|
Psikolojik Danışmanların Değişen Rollerini Algılayışları. 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 17-19 Ekim, Dokuz Eylül Üniversitesi, s. 352.
|
2007
|
|
Sosyal Davranış Ölçeğinin Türkçe Formunun Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması, 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 17-19 Ekim, Dokuz Eylül Üniversitesi, s. 122.
|
2007
|
|
Comprehensive Guidance and Counselling Programme Practices in Turkey. Mediterranean Journal of Educational Studies, 11, 1, 83-101
|
2006
|
|
Sınıf Rehberliği Öğrenme Etkinliklerinin Düzenlenmesi. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi. 3, 25, 81-90.
|
2006
|
|
Sınıf Rehberliği Etkinliklerinin Öğrencilerin Verimli Ders Çalışma Alışkanlıkları, Akademik Başarıları ve Sınav Kaygıları Üzerindeki Etkisi. Sosyal Bilimler Dergisi, 15, 180-201.
|
2006
|
|
Riskli Davranışları Önlemede Aile-Okul İşbirliği. 3. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 25-27 Mart, Boğaziçi Üniversitesi, s.39
|
2005
|
|
Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Program Tasarımı Model Önerisi: Nazlı Modeli. 8. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 21-23 Eylül, Marmara Üniversitesi, s. 77.
|
2005
|
|
Sınıf Rehberliği Etkinlikleri Programının “Öğretim Durumları Öğesinin Düzenlenmesi. 8. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 21-23 Eylül, Marmara Üniversitesi, s. 153.
|
2005
|
|
Sınıf Rehberliği Etkinlikleri Programının Hazırlanması. 8. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, 21-23 Eylül, Marmara Üniversitesi, s. 154
|
2005
|
|
Sınıf Rehberliği Etkinlikleri. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 7,11, 135-152.
|
2004
|
|
Geleneksel-Gelişimsel Rehberlik Modelleri Karşılaştırması. 13. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı. 6-9 Temmuz, İnönü Üniversitesi, s. 210-211
|
2004
|
|
Okul Rehberlik Programlarının Aile Eğitimine Katkısı. 3. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 25-27 Mart,Boğaziçi Üniversitesi, s.24
|
2004
|
|
Öğretmenlerin Kapsamlı/Gelişimsel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programlarını Algılamaları ve Değerlendirmeleri. BAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 6,10, 131-146.
|
2003
|
|
Öğretmen Adaylarının İlköğretim Okullarındaki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulamalarını Değerlendirmeleri. 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, Bildiri Özetleri. 7-11 Temmuz, İnönü Üniversitesi, s.43.
|
2003
|
|
Öğretmenlerin Kapsamlı/Gelişimsel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı Uygulamalarını Değerlendirmeleri. 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, Bildiri Özetleri. İnönü Üniversitesi, s.105.
|
2003
|
|
Ülkemizde Gelişimsel Rehberlik Modeline Geçiş Sürecinde Karşılaşılabilecek Olası Problemler ve Çözüm Önerileri. 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, Bildiri Özetleri. İnönü Üniversitesi, s.114
|
2003
|
|
Okullarımızda Küçük Yardımcılar: Gönüllü Arkadaş Eğitim Programı. 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi, Bildiri Özetleri. İnönü Üniversitesi, s.150.
|
2003
|
|
Aile Fonksiyonlarının İncelenmesi. 1. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi,8-10 Mart Boğaziçi Üniversitesi, s.61.
|
2002
|
|
Cinsiyet Faktörünün Meslek Seçimindeki Rolü. Milli Eğitim, Sayı:141, 25-26.
|
1999
|
|
Çocukla Psikolojik Danışma Hizmetlerinde Kullanılan Müdahale Teknikleri. Çağdaş Eğitim, Sayı:232, s.44-46
|
1997
|