Özgeçmiş
Adı Soyadı : Necdet AYSAL
Doğum Tarihi : 1966
Unvanı : Prof. Dr.

Öğrenim Durumu
Derece Alan Üniversite Yıl
Lisans Tarih Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi 1987
Doktora Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü 2004
Yüksek Lisans Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü 1998

Akademik Ünvanlar
Ünvan Bölüm Üniversite Başlama Tarihi Bitiş Tarihi
Arş.Gör. Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Ankara Üniversitesi 1997 2004
Öğr.Gör.Dr. Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Ankara Üniversitesi 2005 2012
Dr. Öğr.Üyesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Ankara Üniversitesi 2013

Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
Tez Adı Açıklama
Doktora Tezleri DR
Yüksek Lisans Tezleri YL
Yüksek Lisans Tezleri YL
Yüksek Lisans Tezleri YL
Yüksek Lisans Tezleri YL

Yayınlar
Yayın Tipi Yayın Adı Çıkış Tarihi
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeedins) basılan bildiriler. Uluslararası Niğde Dil, Kültür ve Tarih Sempozyumu 2014
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu Dergisi Lozan Özel Sayı 2013
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi 2012
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları 2011
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu 2010
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu 2007
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu 2006
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu 2005
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler Atatürk Yolu 2004

Projeler
Açıklama

İdari Görevler
Görev Üniversite
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ankara Üniversitesi

Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

Kitaplar
Kitap Türü Kitap Adı Konusu Yayin Evi(Basım Yılı)
Bölüm Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi AÜ Uzaktan Eğitim Yayınları (2008)

Konferanslar
Tur Adı Konusu Ülke(Yıl)

Ödüller
Açıklama

Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler
Ders Adı Teori Uygulama Öğrenci Sayısı Dönem Yıl

İletişim Bilgileri
E-Posta : aysal@ankara.edu.tr
Adres : Prof. Dr. Necdet AYSAL AÜ. Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Dışkapı/Gümüşdere Kampüsü Fatih Cad. No:30 Keçiören/Ankara
06100
KEÇİÖREN / Ankara

Aktiviteler
Aktivite Tipi Konu Yer Tarih Konuşmacı
Eğitim Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Başbakanlık Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 07.04.2014 Evet
Eğitim Umudun ve Direnişin Adı Mustafa Kemal Paşa ve Ankara Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 25.12.2013 Evet
Eğitim Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü 18.11.2013 Evet
Seminer Milli Mücadele’de İsmet İnönü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve İnönü Vakfı Başkanlığı 29.04.2013 Evet
Eğitim Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Orman ve Su işleri Bakanlığı DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 08.04.2009 Evet
Kongre Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Orta Anadolu Gezisi ve Niğde 1. Uluslararası Niğde Dil, Kültür ve Tarih Sempozyumu 03.05.2006 Evet
Kongre Milli Mücadele’de Mustafa Kemal Paşa ve Haymana II. Ulusal Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumu 12.09.2012 Evet

Uzmanlık Alanları
  • Türkiye Cumhuriyeti Tarihi
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Personel Geçmiş Görevler
Kurum Adı Bölüm Adı Tarih